petak, 30. kolovoza 2013.

VIĐEO - NEVIĐEO 

Nakon subotnje šetnje po vrhovima Durmitora, u nedjelju 25.08.2013. potražili smo osvježenje u kanjonu rijeke Komarnice. Šestočlana neustrašiva družina pod vođstvom vodiča Vlatka Kontića,odvažila se da zađe u dubine kanjona Nevidio.

Kanjon Nevidio je dio Male Komarnice koja izvire u podnožju južnog dijela Durmitora, tačnije u Dobrom Dolu. Ponirući prolazi između Boljskih greda i Lojanika da bi se ponovo pojavila u pitomoj rečnoj dolini kao stalna rijeka. Na samom kraju doline počinje kanjon Nevidio ili Neviđbog kako ga nazivaju stanovnici ovoga kraja. Sa pravom nosi ovo ime jer se Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje ljudskom oku nevidljiva. Zbog okomitih stijena sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna pa se veći dio kanjona nalazi u vječitoj sjenci. Za kanjon se može reći da je dragulj surove prirode koji je ujedno raj i pakao koji definitivno treba doživjeti. Adrenalin koji vas obuzima čini da ostanete imuni na ledeno hladnu vodu, već postajete opčinjeni ljepotom kanjona i avanturom pred vama, čak i oni koji su ušli sa strahovima prestaju da ih imaju...

Prolaz korz kanjon nije nimalo naivan i ne smije se nipošto ići sam na svoju ruku. Jer dubina kanjona i hladna voda ne praštaju greške, svaka povreda može ugroziti vaš život i život ostalih učesnika.

Slikanje pred polazak na avanturu

iz prikrajka vreba vodič Vlatko Kontić...

krupnim koracima napred
prolazilo se ispod vodopada,
 skakalo se u dubinu,
atomski s'leva: Pero, Pavle, Neša, Vlatko, Damir & Dzennie a Tomasz nas slika
 najhrabriji su skakali i odavde,
najuži dio kanjona

 dream team
 Neko je odvrnuo česmu,
a neko je i prno u bazenu??


Nama je bilo odlično, pridružite nam se sledeći put...

Zahvaljujem se učesnicima za ustupljen foto materijal koji sam koristio u izradi ovog priloga.snimatelj: Vlatko Kontić
montaža i obrada: by Dzennie 

Nema komentara:

Objavi komentar